12,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της Νεάπολης

pyroplikta Vatika

Τους πόρους ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της Νεάπολης, αφού έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της και εγγράφηκαν στη σχετική απόφαση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Με απόλυτη συνέπεια προς τις δεσμεύσεις μας, με τη μεθοδικότητά μας και την ορθολογικά δομημένη πρότασή μας εξασφαλίσαμε τις δυνατότητες ώστε με σημαντικούς πόρους να προβούμε στην αποκατάσταση των πρόσφατων πληγών της Νεάπολης και να δώσουμε ανάσα σε μια ακριτική περιοχή με σημαντικό τουριστικό, αγροτικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο», ανέφερε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα ενημέρωσε σχετικά ότι σε συνεργασία με το δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Τριχείλη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Λακωνίας έχει ήδη καταρτιστεί το τεχνικό πρόγραμμα και έχουν επιμεριστεί τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ σε στοχευμένες δράσεις και έργα που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές στην περιοχή των Βατίκων, καθώς και στην προστασία της Νεάπολης και των οικισμών από κατολίσθηση και πλημμυρικά φαινόμενα.