Η 13η Γιορτή του Κάστανου θα πραγματοποιηθεί στην αγκαλιά του Ταϋγέτου, στην Άρνα, το τριήμερο 28 με 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να απολαύσουν ψητά και βραστά κάστανα, ζεστό τσίπουρο μόλις αποσταγμένο από το «παλιό» καζάνι που θα καίει στην πλατεία, και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η γιορτή του κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» (χαρακτηρισμένος πρόσφατα από το κράτος ως μνημείο της φύσης) απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους που φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα. Μέσα στα πολυτάρια και τα κοφίνια τα χρώματα από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα και τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούργιο κρασί, τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του Ταϋγέτου.

Απολαύστε τις τελευταίες ζεστές μέρες του Οκτώβρη, το καλοκαιράκι του Αη-Δημήτρη και κρατήστε για το χειμώνα μια πολύ όμορφη ανάμνηση από τη βόλτα στη γιορτή του κάστανου.