13 Απριλίου: Αφετηρία για τρέξιμο και αιμοδοσία

Gyros tis Spartis

Gyros tis Spartis

Ο “Γύρος της πόλης” έχει εξελιχθεί στη μεγάλη ανοιξιάτικη αθλητική γιορτή της Σπάρτης, με την αύξηση των συμμετοχών να είναι γεγονός τα τελευταία χρόνια. Ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου Σπάρτης, ως διοργανωτής, δίνει τα τελευταία χρόνια στο “Γύρο της πόλης” ένα κεντρικό σύνθημα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των παιδιών, τα οποία επεξεργάζονται την κεντρική ιδέα μέσα από τη συμμετοχή τους σε σχετική έκθεση ζωγραφικής.

Gyros tis Spartis (1)Ο φετινός αγώνας χαρακτηρίστηκε “Γύρος ζωής” και έχει ως διακριτικό σήμα έναν δρομέα που κρατάει μια καρδιά, γιατί αποτελεί εκκίνηση και πρώτη δράση μιας καμπάνιας που στόχο έχει να διαδώσει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Gyros tis Spartis (3)Με κεντρικό σύνθημα “Κόκκινο Ζωής – Δώρισε αίμα”, ο Αθλητικός Οργανισμός προσκαλεί τους συλλόγους και τους φορείς του δήμου να κινητοποιήσουν τα μέλη τους προκειμένου να λάβουν μέρος σε σχεδιαζόμενες αιμοληψίες, αλλά, κυρίως, να προβάλουν δυναμικά τη σημασία της συστηματικής αιμοδοσίας. Αρκεί να σημειωθεί πως η Ελλάδα θα υπερκάλυπτε τις ανάγκες της, εάν το 5% του πληθυσμού έδινε αίμα δυο φορές το χρόνο. Όσες μονάδες αίματος συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Η καμπάνια “Κόκκινο Ζωής – Δώρισε αίμα” θα “τρέξει” από τις 13 Απριλίου έως τις 13 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με μια ιδιαίτερη εκδήλωση στις 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα προς τιμήν του Εθελοντή Αιμοδότη.

Όπως ανέφερε στη σχετική συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Λεωνίδας Καράντζαλης, σκοπός είναι η αναθέρμανση της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Αναφερόμενος στον αγώνα, είπε πως “το προσκλητήριο συμμετοχής αφορά τους πάντες, τους οποίους καλούμε να κατέβουν στο δρόμο. Μικρούς και μεγάλους”. Όπως άλλωστε συμπλήρωσε, “η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η φιλία, οι κοινές δράσεις είναι αξίες και πρακτικές άμεσα συνδεδεμένες με την κουλτούρα και την παράδοση των ελλήνων. Επανέρχονται σε πρώτη γραμμή και αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρουμε όλοι μας”.

Gyros tis Spartis (8)Οι διοργανωτές καλούν άτομα κάθε ηλικίας να προμηθευτούν τα καρτελάκια του αγώνα είτε από τα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού (Δωριέων 11) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, είτε από την κεντρική πλατεία την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 13/4) αρκετή ώρα πριν την έναρξη, που είναι πργραμματισμένη για τις 11 πμ. Υπενθυμίζεται ότι η διαδρομή, μήκους 3,3 χλμ, είναι Λυκούργου – Ορθίας Αρτέμιδος – Τριακοσίων – Λεωνίδου – κεντρική πλατεία.

Gyros tis Spartis (2)Περισσότερες πληροφορίες για το “Γύρο της πόλης” και την καμπάνια αιμοδοσίας είναι διαθέσιμες στο τηλέφωνο του Αθλητικού Οργανισμού 27310 29082.