16η Γιορτή Μουσικής από το “Λακωνικό Ωδείο”

Lakoniko odeio (3)

Με διήμερο κύκλο μουσικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή Μουσικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Σπάρτη από το “Λακωνικό Ωδείο”.

Λόγω του όγκου των σπουδαστών, αλλά και της διαφορετικής θεματολογίας, η πρώτη βραδιά πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου Λακωνίας.

Σπουδαστές – σολίτστ όλων των βαθμίδων παρουσίασαν έργα συνθετών απ΄όλο τον κόσμο, σε πιάνο, πλήκτρα, βιολί, κλασσική κιθάρα, φλάουτο, κλαρινέτο, φωνή, ενώ τη μεγάλη έκπληξη έκανε το τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής με παιδιά προσχολικής ηλικίας που ξεδίπλωσαν τη μουσική δημιουργικότητά τους.

Τη δεύτερη μέρα (26/6) πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία της Σπάρτης. ‘Ελαβαν μέρος χορωδίες, ορχηστρικά σύνολα, λαϊκές – έντεχνες ορχήστρες, ροκ μπάντες. Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τη μικτή χορωδία του Λακωνικού Ωδείου, η οποία είχε ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, και εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε το ορχηστρικό σύνολο, που ερμήνευσε το έργο “Το χαμόγελο της Τζοκόντας” του ιδίου συνθέτη.

Ύστερα οι λαϊκές ορχήστρες και οι σπουδαστές της φωνητικής ταξίδεψαν τους ακροατές στο καλό ελληνικό τραγούδι, ενώ αμέσως μετά οι ροκ μπάντες έδωσαν άλλο ρυθμό στη βραδιά.

Μια έκπληξη περίμενε το κοινό στο τέλος της εκδήλωσης, αφού μια σύμπραξη καθηγητών – σπουδαστών επί σκηνής έριξε την αυλαία και της 16ης Γιορτής Μουσικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Σπύρος Μοιράγιας ως εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Βαλιώτη, ο οποίος απουσίαζε από τη Σπάρτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Πλειώτας, Παναγιώτης Ρήγας, Σταύρος Αργυρόπουλος, Αλέξανδρος Βουνάσης, Θέμης Πατσιλίβας και Γιάννης Ματζουράνης, αλλά και πλήθος κόσμου.

Η διευθύντρια του Λακωνικού Ωδείου κ. Ηλέκτρα Βλαχονικολού,αφού επικρότησε την προσπάθεια των σπουδαστών, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και τα ΜΜΕ του νομού, ενώ ανανέωσε το μουσικό ραντεβού για τη νέα χρονιά.