Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης, κατά το τριήμερο 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, το 2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο, με θέμα “Σύγχρονες Θεωρίες και Πρακτικές στην Εκπαίδευση”.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνικής, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το Σάββατο 1η Απριλίου κατά τη διάρκεια της απογευματινής συνεδρίας, μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των επίσημων προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε η βράβευση του μανιάτη ιστορικού, φιλολόγου και δοκιμιογράφου Σαράντου Καργάκου για τη συνεισφορά του στην εκπαίδευση, στη Λακωνία και στα μέλη του συλλόγου Λακωνικής. Τον κ. Καργάκο βράβευσαν εκ μέρους του δήμου ο δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα και εκ μέρους του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνικής ο πρόεδρος κ. Σπύρος Χανδόλιας. Την προσωπικότητα του τιμώμενου προσώπου παρουσίασε στο κοινό ο σχολικός σύμβουλος της 2ης και 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Φουρίδης.

Τα πρακτικά του 2ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου υπάρχουν διαθέσιμα προς δανεισμό στο κοινό στην Καψάλειο Βιβλιοθήκη Δήμου Ανατολικής Μάνης, που φιλοξενείται στο ΚΠΑΜ.