2ο Laconia Summer Basketour: Ξεκινά σήμερα το 5on5

Δεύτερη αγωνιστική μέρα χθες Κυριακή για το 2ο Laconia Summer Basketour, που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Μολάων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τους αγώνες 3on3 για τις γυναίκες και τους άνδρες κατηγορίας Over16, και μέρος έλαβαν συνολικά 16 ομάδες.

Στο γυναικείο, οι Freelancers κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας του Αγίου Νικολάου με 8-3 στον τελικό. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι The Three Of Us.

Από την άλλη, στην κατηγορία των ανδρών νικητές Over16 που έλαβαν το χρυσό μετάλλιο αναδείχθηκαν οι Trio of Trouble, κάμπτοντας την αντίσταση των Warriors στον τελικό με σκορ 17-13. Στον μικρό τελικό οι So Cousins κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά το πρώτο διήμερο, ολοκληρώθηκαν οι αγώνες 3on3. Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στη σημερινή έναρξη του πρωταθλήματος 5on5. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι στις 17.00′, για τον 1ο όμιλο, ο περσινός πρωταθλητής του Laconia Summer Basketour, ΑΠΟΕΛ, τίθεται αντιμέτωπος με την ΑΕ Σπάρτης. Στις 19.00′, για τον 3ο όμιλο, διεξάγεται ο αγώνας Κάστρο – Superleague Academy και στις 21.00′, για τον 2ο όμιλο, η Δαιμονιά κοντράρεται με την Άμυνα. Υπενθυμίζεται πως οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους μετά από κλήρωση, με τις πρώτες ομάδες από τον κάθε όμιλο να παίρνουν την πρόκριση για το Final 4.

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι Biogreco, Μορέως Ήδιστα, Petra Club, Ημίχρονο Σπορ, Tzante Café Restaurant, Laconia Magazine και Οπτικά Κότσαλης. Στους χορηγούς επικοινωνίας συγκαταλέγεται και το laconialive.gr. Το Laconia Summer Basketour διεξάγεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Μονεμβασίας και ο ΑΠΟΕΛ. Διεθνής συνεργάτης το World Club Basketball Tournament, που διεξάγεται στο Hastings της Μεγάλης Βρετανίας.