200.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τη μεταφορά της μονάδας εκτάκτων περιστατικών στο νοσοκομείο Σπάρτης

Με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας θα καλυφθεί η δαπάνη για την μεταφορά της μονάδας εκτάκτων περιστατικών σε χώρο της νοσηλευτικής μονάδας Σπάρτης. Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη σήμερα Τρίτη 14 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον ασκούντα καθήκοντα διοικητή του ΓΝ Λακωνίας Νίκο Καλογεράκο, συντονιστή διευθυντή στη γυναικολογική κλινική της νοσηλευτικής μονάδας Σπάρτης. Η εκτιμώμενη δαπάνη ανέρχεται περί τις 200.000 ευρώ, ποσόν από το οποίο η περιφέρεια αναμένεται ότι θα καταβάλει τα 2/3.

Παράλληλα, η περιφέρεια θα ενισχύσει το νοσοκομείο της Σπάρτης και σε άλλους τομείς, ιδιαίτερα σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Οπως τονίστηκε πάντως μετά τη συνάντηση, οι επενδύσεις στο υφιστάμενο νοσοκομείο θα γίνουν με λελογισμένο τρόπο, δεδομένου -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- ότι σε τέσσερα χρόνια θα παραδοθεί ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο στη λακωνική πρωτεύουσα, ως δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Ο σχεδιασμός του νέου αυτού νοσηλευτικού ιδρύματος είναι του διεθνούς φήμης ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο.