3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού

festival

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 11.30′ πμ ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Νέα Ζωή”, με την υποστήριξη του δήμου Σπάρτης, του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του δήμου, της ΤΚ Βαμβακούς και του οικείου εκκλησιαστικού συμβουλίου, διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού, με καλεσμένη τη γνωστή σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη, που θα αποκαλύψει όλα τα “μυστικά” του καρυδιού.

Προσκεκλημένοι θα είναι επίσης:Lampraki Myrsini

– Ο επιχειρηματίας Γιάννης Γεροντίδης, ιδιοκτήτης λακωνικής μονάδας που παράγει πέστροφες, σολομό, χαβιάρι και φρέσκα ραβιόλια.

– Ο Αλέξανδρος Βλήτας με την Κωνσταντίνα Κοσμά, που διατηρούν μια καινοτόμο ελληνική επιχείρηση καλλιέργειας μύρτιλου, αρώνιας και goji berry στα 1270μ του Πάρνωνα, θα παρουσιάσουν το επαγγελματικό τους εγχείρημα.

– Ο οινολόγος Βαγγέλης Γιαννόπουλος θα μιλήσει για το κρασί.

– Η Ιωάννα Αλέξη, ιδιοκτήτρια καταστήματος με μπαχαρικά.

– Ο Μάριος Σώτηρας, MSC γεωπόνος φυτικής παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στη δενδροκομία και αμπελουργία, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, κλάδεμα και θρέψη καρυδιάς”.

– Γνωστό ανθοπωλείο της Σπάρτης.

Φέτος η “Νέα Ζωή”, θέλοντας να κάνει ένα βήμα μπρος, επιδιώκει να δώσει στο φεστιβάλ ένα διαφορετικό χρώμα, παντρεύοντας τη γαστρονομία με την τέχνη. Έτσι η Βαμβακού θα φιλοξενήσει μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής με έργα της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν ακόμη εκθετήρια τοπικών προϊόντων, όπως κάστανων, μελιού και ρίγανης. Παράλληλα, οι προσκεκλημένες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Τέλος, ο σύλλογος “Νέα Ζωή” θα προσφέρει στους παρευρισκομένους αναμνηστικές συσκευασίες με καρύδια, τσίπουρο, τσάι και γλυκές δημιουργίες.