3 με 5 Νοεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί το Spartan Race στη Σπάρτη

Η παγκόσμια ανακοίνωση της Σπάρτης στις περιοχές που φιλοξενούν τον διεθνή αγώνα Spartan Race έγινε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, από τον δήμαρχο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και τον εκπρόσωπο της διοργανώτριας εταιρείας κ. Georg Hochegger. Ο φετινός, πρώτος αγώνας θα γίνει 3-5 Νοεμβρίου, ενώ βάσει της συμφωνίας, η οποία λήγει στις 31/12/2025, κάθε χρόνο θα διεξάγεται τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο σε περιοχή εντός των ορίων του δήμου.

Όπως σημείωσε ο κ. Hochegger, πρόκειται για την πιο ιστορική στιγμή του αγώνα ο οποίος φέρει το όνομα της Σπάρτης, γι’ αυτό και υπήρξε εκ μέρους του διαβεβαίωση για τον πλήρη σεβασμό απέναντι στον τόπο και την ιστορία του.

Οι διαπραγματεύσεις δήμου – εταιρείας διήρκεσαν δύο χρόνια έως την τελική συμφωνία, η οποία οριστικοποιήθηκε σήμερα. Όλο αυτό το διάστημα διαμορφώνονταν οι όροι της συνεργασίας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δέσμευση του Spartan Race για δωρεάν συμμετοχή είκοσι σπαρτιατών αθλητών αλλά και ζητήματα προβολής της περιοχής μας με αφορμή τη διοργάνωση. (Δείτε εδώ τους όρους, όπως είχαν δημοσιευτεί στις 15 Φεβρουαρίου).

Ως προς τις διαδρομές, αυτές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αφού υπάρχουν ζητήματα με τις ιδιωτικές περιουσίες και φόβοι μήπως ενοχληθούν οι ιδιοκτήτες. Όπως ωστόσο διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, θα υπάρξει συνεργασία με το δήμο και τους ιδιώτες για να περιληφθούν στις διαδρομές και περιοχές μη δημόσιες. Βούληση επίσης των διοργανωτών είναι οι διαδρομές να μην παραμένουν ίδιες κάθε χρόνο.

Κόστος συμμετοχής θα υπάρχει για τους αθλητές, το ύψος του οποίου όμως θα καθοριστεί από τον τύπο της διαδρομής που αυτοί θα επιλέξουν (θα υπάρχουν τρεις), τη διάρκεια παραμονής τους και τον χρόνο δήλωσης συμμετοχής.

Φέτος, πρώτη χρονιά της διεξαγωγής στη Σπάρτη, η εκτίμηση της εταιρείας κάνει λόγο για 1.500 περίπου αθλητές και άλλους τόσους συνοδούς, με την προοπτική συν τω χρόνω ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί. Φυσικά θα παίξει ρόλο και το επίπεδο της διοργάνωσης.