3 χρόνια laconialive.gr: Τα καλά σας λόγια η μεγαλύτερη δικαίωσή μας!

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων λειτουργίας του laconialive.gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που το επιλέγετε για την καθημερινή ενημέρωσή σας πάνω στα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Μας εντάξατε στις καθημερινές συνήθειές σας κι αυτό αποτελεί απόδειξη της σχέσης εμπιστοσύνης που με πολύ κόπο χτίσαμε. Και μάλιστα σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες για τη δημοσιογραφία.

Δεσμευόμασταν στο πρώτο-πρώτο δημοσίευμά μας, με το οποίο σάς καλωσορίζαμε, για “24ωρη ενημέρωση του portal, ειδήσεις όπως πραγματικά είναι, σεβασμό στο δημοσιογραφικό λειτούργημα και πλουραλισμό, γλωσσική αρτιότητα, ευρεία θεματολογία, εικαστική και χρηστική αποδοτικότητα, αστείρευτο μεράκι”. Τρία χρόνια μετά μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι δεν παρεκκλίναμε ούτε… εκατοστό από τις παραπάνω δεσμεύσεις.

Ευτυχώς για μας, οι δέκτες των δημοσιευμάτων μας, όλοι εσείς, αναγνωρίσατε τον κόπο που κρύβουν πίσω τους τα 8.000 δημοσιευμένα κείμενά μας. Πειστήκατε για την αντικειμενικότητα και τον επαγγελματισμό μας, κάνατε τις ατέλειωτες ώρες εργασίας μας εντός κι εκτός γραφείου, εκεί στο κυνήγι της είδησης, να πιάσουν τόπο. Αναγνωρίσατε ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε κανέναν και τίποτα, δεν εκβιάσαμε, δεν παραπληροφορήσαμε, δεν τραβήξαμε καμία είδηση από τα μαλλιά. Μας ξεχωρίσατε από πολλούς. Σας ευχαριστούμε. Είναι μια ακτίδα αισιοδοξίας το ότι κι ο τόπος μας αρχίζει να αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη δημοσιογραφία. Αυτό το διαφορετικό πρεσβεύουμε, αυτό υπηρετούμε, αυτό θεωρούμε πως μας καθιέρωσε στη συνείδησή σας. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη δικαίωση της υπομονής και της επιμονής μας.

Τρεις υποσημειώσεις:
1. Παρακινήστε τους φίλους σας να εντάξουν το laconialive.gr στις καθημερινές τους συνήθειες, όπως εσείς. Όσο περισσότεροι μας προτιμάτε, τόσο μας ενισχύετε. Και βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι. Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, Google+) και προωθήστε την αλήθεια.
2. Βοηθήστε μας να αναδείξουμε τα ζητήματα που απασχολούν τη λακωνική κοινωνία. Επικοινωνήστε μαζί μας και υποδείξτε μας το θέμα του επόμενου ρεπορτάζ. Στείλτε μας ό,τι θεωρείτε πως πρέπει να διαδοθεί.
3. Αξιοποιήστε την αναγνωσιμότητα και την αξιοπιστία μας για προβολή της επαγγελματικής σας δραστηριότητας ή της μικρής σας αγγελίας. Συντελείτε έτσι στη βιωσιμότητα μιας ιστοσελίδας με διάφανη πορεία και με προμετωπίδα την αντικειμενικότητα και την ανεξαρτησία της.