Γαλοπούλα κασάτη

Stournaras

Stournaras

Α να χαθείς πια! Ένας μήνας για τα Χριστούγεννα κι έχουμε τώρα να ασχολούμαστε με τα… πουρνάρια. Βγάλαν οι εφημερίδες ποιες αποδείξεις πρέπει -λέει- να συλλέγουμε για να καταθέσουμε στην εφορία.

Με την ψυχική μου ευφορία, κύριε Στουρνάρα μου, ασχολείται κανείς;

Έδωσε ο Θεός (του θεοσεβούμενου πρωθυπουργού μας) κι έκανε μέχρι τώρα ψιλοκαλοκαιράκι (γεια σου, Αντώνη μας, με τα κονέ σου!). Μήπως να αναρωτηθούμε όμως τι θα γενεί άπαξ και αποφασίσει ο χειμώνας να κατηφορίσει για τα καλά στα μέρη μας;

Διότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ουδέποτε παρατηρήθηκε εορτασμός Χριστουγέννων με θερμοκρασίες ανώτερες των 20-21 °C. Κι εφόσον γαλόπουλο άνευ θερμάνσεως δεν έχει νοστιμάδα (αφού θα το τρώτε με μπουφάν), τουτέστιν… ξηλωθείτε. Κι αν, όπως διαβάζω, αποβούν άχρηστες φορολογικά οι αποδείξεις από το πετρέλαιο θέρμανσης, δύο τινά θα συμβούν: Ή θα ξηλωθείτε χοντρά και δε θα μπορέσετε να το εκμεταλλευτείτε του χρόνου το Μάη ή θα ξηλώσετε -χάριν του τζακιού- από καναπέδες μέχρι μπαούλα, αφού ούτως ή άλλως για την εφορία είναι ένα και το αυτό. Μόνη βεβαιότης παραμένει βεβαίως το… ξήλωμα.

Συνεπώς, στην παρούσα φάση, το τελευταίο πράγμα για το οποίο χολοσκάω, κύριε Στουρνάρα μου, είναι η συλλογή των αποδείξεων για την υποβολή δήλωσης το 2014. Νόμος της λογικής: Οι αποδείξεις προϋποθέτουν εισόδημα! Εμάς όμως, ελλείψει εισοδήματος, λίαν συντόμως πρόκειται να παγώσει ο… αφαλός μας.