Θερμά αγκάλιασε ο Καραβάς τον “1ο Δρόμο Αθανάτων”

Dromos Athanaton (4)

Dromos Athanaton (4)

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το περασμένο σαββατοκύριακο (24-25 Οκτωβρίου) ο «Δρόμος Αθανάτων», ένας νέος δρομικός αγώνας υπεραπόστασης, με τη συμμετοχή 91 αθλητών. Ο υπερμαραθώνιος 142 συνολικά χιλιομέτρων συνέδεσε τέσσερις πόλεις και τρεις νομούς της Πελοποννήσου, περνώντας μπροστά από τα αγάλματα τεσσάρων εμβληματικών μορφών της ελληνικής ιστορίας: Κολοκοτρώνης (Τρίπολη), Λεωνίδας (Σπάρτη), Κων/νος Παλαιολόγος (Μυστράς) και Παπαφλέσσας (Καλαμάτα).

Η διαδρομή κινήθηκε σχεδόν ολόκληρη πάνω στο όρος του Ταϋγέτου. Ειδικότερα η απόσταση Τρίπολη-Σπάρτη κινήθηκε παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσου των χωριών που βρίσκονται στα βόρεια του όρους.

Κέντρο της διαδρομής υπήρξε ο Καραβάς (75ο χιλιόμετρο). Έτσι, ο αγώνας πέρασε μέσα από το χωριό το βράδυ του Σαββάτου 24/10. Στην πλατεία λειτούργησε, από τις 21.00΄ έως τη 1.30΄ μετά τα μεσάνυκτα, σταθμός ανεφοδιασμού και υποδοχής των αθλητών με τη φροντίδα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Dromos Athanaton (1)

Τα μέλη του συλλόγου είχαν από νωρίς ετοιμάσει στην εντέλεια το σταθμό, φωτίζοντας διάφορα σημεία του δρόμου με διακοσμητικά φωτάκια και κεράκια (γεφύρι Περδικάρη, διασταύρωση παλαιάς με νέα ΕΟ, προ του σταθμού κ.α.).Η πλειονότητα των κατοίκων είχε επίσης φωταγωγήσει τα σπίτια, καλωσορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους αθλητές.

Χαμός έγινε στην κυριολεξία, όταν από τον σταθμό πέρασαν οι τέσσερις σπαρτιάτες συμμετέχοντες, τους οποίους το παρευρισκόμενο πλήθος υποδέχθηκε ζητωκραυγάζοντας!

Dromos Athanaton (3)

Κολακευτικά ήταν τα σχόλια από τους αθλητές τόσο για το φωτισμό (κάποιος μάλιστα χαρακτήρισε τον Καραβά «το πιο ρομαντικό χωριό»!) όσο και για την υποδοχή, αλλά και για τη ζεστή σούπα που προσφέρθηκε στους δρομείς κι έκανε θραύση!

Dromos Athanaton (2)

Για την ιστορία, πρώτος νικητής του «1ου Δρόμου Αθανάτων» αναδείχθηκε ο Σπύρος Σπυρόπουλος από την Ιτέα.

πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά – e-karavas.gr