Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», πραγματοποίησε το 1ο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 2 έως 27 Οκτωβρίου σε τέσσερις σταθμούς της ειδικής κινητής μονάδας στο δήμο (Μολάοι, Παπαδιάνικα, Μονεμβασία και Νεάπολη) και εξετάστηκαν δωρεάν 435 γυναίκες από όλες τις δημοτικές ενότητες.

Επιπλέον εξυπηρετήθηκαν από την κινητή μονάδα στο δήμο μας δέκα γυναίκες από το δήμο Ευρώτα στους Μολάους, καθώς και μία γυναίκα από το δήμο Ελαφονήσου και μία από το δήμο Κυθήρων, στη Νεάπολη.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πολύτιμη συνεργασία, η οποία άρχισε με πρωτοβουλία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου πριν από δύο μήνες, με προοπτική επανάληψης παρόμοιων ελέγχων αλλά και παρακολούθησης των γυναικών που θα χρειαστεί να υποβληθούν σε περαιτέρω έλεγχο. Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας πραγματοποιεί τα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου με την ευγενική χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και τη συμμετοχή έμπειρων και εξειδικευμένων επιστημόνων, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε.

Ο δήμος Μονεμβασίας στην προσπάθεια να βρίσκεται κοντά στους δημότες του, σε θέματα που έχουν σχέση με την πρόληψη της υγείας τους, θα συνεχίσει να αναζητά και να πραγματοποιεί τέτοιου είδους αξιόλογες και χρήσιμες συνεργασίες.

Ο δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης