Στην τελική ευθεία για το 1ο Laconia Summer Basketour

Στο δημαρχείο Μονεμβασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου η επίσημη συνέντευξη τύπου του 1ου Laconia Summer Basketour, παρουσία των διοργανωτών, τοπικών φορέων, αλλά και χορηγών.

«Κηρύσσουμε την έναρξη ενός πάρα πολύ σημαντικού γεγονότος για την περιοχή και τον δήμο μας. Θέλουμε το Laconia Summer Basketour να γίνει θεσμός και να γίνουμε το αθλητικό επίκεντρο τόσο της Λακωνίας όσο και της Πελοποννήσου» ήταν τα λόγια της προέδρου του Νομικού Προσώπου του δήμου κ. Παναγιώτας Αλειφέρη, που κάλεσε όλους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και παράλληλα τον Σύλλογο «Φλόγα».

Από πλευράς διοργανωτών ο κ. Γιώργος Ψιακής ανέφερε πως «η περιοχή έχει άτομα που μπορούν να στηρίζουν τη διοργάνωση συμμετέχοντας σε αυτή. Η συλλογική προσπάθεια είναι αυτή που συνέβαλε ώστε να υλοποιηθεί αυτό το αθλητικό γεγονός», με τον Αλέξανδρο Τσάκωνα να συμπληρώνει πως «η επιτυχία οφείλεται και στον δήμο, ο οποίος είναι πρωτεργάτης της προσπάθειας, αλλά και στο νεόκτιστο γήπεδο, που αποτελεί στολίδι της περιοχής. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης ο δήμος Μονεμβασίας χτίζει γήπεδο, και αυτό δείχνει την επιθυμία τους για την ανάπτυξη του αθλητισμού».

Ο ειδικός γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η εκδήλωση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα μπασκετικά δρώμενα τα επόμενα χρόνια. Το μεράκι και το κέφι δύο παιδιών, του Αλέξανδρου και του Γιώργου, είναι αυτό που συνέβαλε στη διεξαγωγή της διοργάνωσης».

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΑΠΟΕΛ Μολάων κ. Γιάννης Φαφλιάς εστίασε στην προετοιμασία που έχει γίνει, λέγοντας πως έχει επιτευχθεί «ένα επίπεδο προετοιμασίας που θα το ζηλέψει όλη η Ελλάδα».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν από πλευράς χορηγών οι κ.κ. Μπάμπης Λύρας (Biogreco), Γεώργιος Φουντούκης (Ημίχρονο Σπορ), Δημήτρης Κότσαλης (Οπτικά Κότσαλης) και Βίκυ Καναβάρος (Tzante & Café Μολάων). Επίσης, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Μονεμβασίας κ. Ιωάννης Κολλιάκος.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος 5 εναντίον 5 και προέκυψαν οι όμιλοι και τα ζευγάρια των πρώτων αγώνων.

Α’ Όμιλος: ΑΟ Κάστρο Μονεμβασίας, Άμπαλοι (Σπάρτη), Άρης Σκάλας BC
Β’ Όμιλος: Αστέρας Βλαχιώτη BC, ΑΕ Σπάρτης, Νεάπολη Λακωνίας
Γ’ Όμιλος: Reunion 2016, ΑΠΟΕΛ Μολάων, The Outsiders (Γύθειο)
Δ’ Όμιλος: ΑΣ Βατικιώτης, ‘Ολοι Χώμα Thunder (Γύθειο), Δαιμονιά BC

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων στο site της διοργάνωσης basketours.com.

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι Attica Wealth, Biogreco, Petra Summer Club, Princess Kyniska Suites, Hotel Lazareto, Enetiko Café Cocktail Bar, Ημίχρονο Σπορ, Οπτικά Κότσαλης, Tzante Restaurant, Café, Φυσικοθεραπευτήριο Διαμαντόπουλος. Στους χορηγούς επικοινωνίας συγκαταλέγεται και το laconialive.gr.

Το Laconia Summer Basketour συνδιοργανώνεται από τον δήμο Μονεμβασίας και τον αθλητικό σύλλογο ΑΠΟΕΛ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.