Στο συνέδριο των Νέων Αγροτών μίλησε ο Σταύρος Αραχωβίτης

Στη Ρόδο και το 23ο συνέδριο νέων αγροτών με θέμα «Νέοι Αγρότες, καλλιεργούμε το συνεργατισμό», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρέθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης. Μετά την πρόσφατη αναθεώρηση της νομοθεσίας στη χώρα μας ο συνεργατισμός αποτελεί ένα επίκαιρο ζήτημα, αλλά και ταυτόχρονα πολύ ουσιαστικό για το μέλλον των αγροτών.

Την ίδια μέρα ο βουλευτής και συντονιστής της επιτροπής Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου για τα καίρια αγροτικά ζητήματα του νομού. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δημ. Γάκης, πρόεδρος της επιτροπής Περιφερειών της βουλής, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Ανάπτυξης, ο Αλέξης Μπακούρος, συνεργάτης του υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης, ο πρόεδρος της ΕΑΣΔ Δημήτρης Γεωργαλλής, ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣΔ Δημήτρης Καραγιάννης κ.ά.

Ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε για τις δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα στους νέους και τους υφιστάμενους αγρότες, καθώς και για τις δυνατότητες στήριξής τους. «Οι νέες προοπτικές που παρουσιάζονται με την αναδιοργάνωση των αγροτικών και διατροφικών παραγωγικών αλυσίδων, οι νέας μορφής συνεταιριστικοί οργανισμοί, οι βιολογικές καλλιέργειες, είναι πλέον εδώ και έχουν ανάγκη από τον αγρότη του 21ου αιώνα», τόνισε μεταξύ άλλων.