Τα εγκαίνια του ενοριακού ναού του γιορτάζει ο Καραβάς

Επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον οικισμό του Καραβά με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από τα εγκαίνια του ενοριακού ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1954 και εγκαινιάσθηκε δύο χρόνια αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου 1956.

Η ενορία Καραβά σε συνεργασία με τον οικείο πολιτιστικό σύλλογο διοργανώνουν ένα διήμερο επετειακών εκδηλώσεων το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ιεράς μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει θρησκευτικά και πολιτιστικά δρώμενα, έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

18.00′

Υποδοχή εικόνας Παναγίας Καραβιώτισσας, αφιερωμένης στις μητέρες της ενορίας. Λιτάνευσή της προς τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα τεθεί προς προσκύνηση. Την εικόνα θα μεταφέρει στην πλατεία και κατόπιν στον ενοριακό ναό ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου Σπάρτης.

18.15′

Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

19.30′

Παραδοσιακοί χοροί στον προαύλιο χώρο του ναού από τα χορευτικά σχήματα του Ομίλου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών κι Εθίμων «Η Πυρρίχη».

Θα προσφερθούν επίσης παραδοσιακά σπιτικά γλυκίσματα, προσφορά των κυριών της ενορίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ

7.00′ πμ

Όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

10.00′ πμ

Μνημόσυνο υπέρ των κτητόρων, δωρητών και ευεργετών του ναού.

10.15′ πμ

«Ο ιερός ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καραβά – Ιστορική αναδρομή επί τη επετείω των 60 χρόνων από τα εγκαίνια του ναού», ομιλία του Νίκου Ι. Καρμοίρη, ιστορικού – προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά

10.30′ πμ

Βραβεύσεις και απόδοση τιμών:

– Βράβευση διατελεσάντων συνταξιούχων εφημέριων της ενορίας

– Βράβευση π. υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, κατόπιν υπουργικής πράξης του οποίου ιδρύθηκε η ενορία Καραβά

– Αποκαλυπτήρια επετειακής πλάκας από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Ευστάθιο

11.00′ πμ

Παράθεση πλούσιου μπουφέ, προσφορά των διοργανωτών