Ορειβατική εξόρμηση του ΕΟΣ στα Κυπαρισσιακά Όρη

EOS SPARTISΟ Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, σε συμπόρευση με τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, πραγματοποιεί εξόρμηση στα Κυπαρισσιακά Όρη, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ανάβαση-διάσχιση μιας υπέροχης οροσειράς με μοναδική θέα στο Ιόνιο πέλαγος και στους λαμπόκαμπους της Μεσσηνίας.

Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το χωριό Περδικονέρι Φιλιατρών για το οροπέδιο Μάλης και την κορυφή Βαρβάρα (1200μ). Μετά τη λήξη της πορείας, ενδεχομένως θα γίνει επίσκεψη στην Κυπαρισσία με το μεσαιωνικό της κάστρο και τις γειτονιές της παλιάς πόλης.

Η πορεία είναι διάρκειας περίπου επτά ωρών και χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας (Β+). Απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.15′ το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ, από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το αργότερο έως το μεσημέρι του Σαββάτου 26/11 στο τηλέφωνο του συντονιστή κ. Στάθη Γκιουλή (6974 844411).