5 ιδέες για διαχωριστικά δωματίου

diaxoristiko 1

Μικρό σπίτι, περιορισμένες δυνατότητες. Ίσως αυτό να μην είναι απολύτως αλήθεια! Με τη σωστή μελέτη, το μικρό μπορεί να γίνει ευρύχωρο

Νούμερο ένα πρόβλημα στα μικράdiaxoristiko 2 σπίτια είναι ότι όλες οι διαφορετικές χρήσεις ενός σπιτικού μοιράζονται τον ίδιο χώρο, πρόκειται για τα λεγόμενα “στούντιο”. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν μπορούμε να χτίσουμε τοίχους μέσα σ’ ένα ήδη πολύ μικρό σπίτι, θα αρκεστούμε μόνο στο να γίνει οπτικός και αισθητικός διαχωρισμός.

Ακολουθούν πέντε συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείτε να το υλοποιήσετε μόνοι σας στο χώρο σας.

Ο πρώτος, πιο συνηθισμένος, πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να διαχωρίσετε δύο diaxoristiko 4λειτουργικούς χώρους είναι να τοποθετήσετε τη βιβλιοθήκη ανάμεσά τους. Ένα χρηστικό αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές δίνει πλαστικότητα στο χώρο, καθώς τους αφήνει να επικοινωνούν και τους διαχωρίζει ταυτόχρονα. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε μια βιβλιοθήκη από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, με άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε κλειστά ράφια.

Αν επισκεφθείτε επίσης κάποιο κατάστημα με είδη σπιτιού και επίπλων, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε την ποικιλία της αγοράς σε παραβάν. Με γυαλί, ύφασμα, ξύλο, μπαμπού, μονόχρωμα, με σχέδια, διάτρητα ή και όχι… Έτσι μπορείτε να δώσετε στο χώρο σας και συγκεκριμένο ύφος: μοντέρνο, κλασσικό, κινέζικο.diaxoristiko 3

Ακόμα ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να τονίσετε τη διαφορετική χρήση δύο πλευρών ενός χώρου είναι να τον διαχωρίσετε με τον απλούστερο τρόπο, βάζοντας κουρτίνα! Δεν είναι τόσο παλιομοδίτικο όσο ακούγεται, αντίθετα είναι ρομαντικό και πρωτοποριακό… Κρεμάστε μακριές κουρτίνες απ’ το ταβάνι μέχρι το πάτωμα. Έτσι θα έχετε δημιουργήσει έναν “τοίχο”, που όποτε θέλετε μπορείτε να τον “γκρεμίσετε” και να τον “ξαναχτίσετε”. Χρώματα και υφές μπορούν να σας δώσουν άπειρες επιλογές.

Εάν πάλι δεν προτιμάτε το ύφασμα, μπορείτε να βάλετε κρεμαστά διακοσμητικά, που θα προσδώσουν πιο μοντέρνο ύφος στο χώρο σας. Πειραματιστείτε με χάντρες, μεταλλικές, πλαστικές ή διαφόρων diaxoristiko 5υλικών συνθέσεις, σχήματα και χρώματα.

Παρόμοια με τα παραβάν φαίνονται να είναι τα διαχωριστικά δαπέδου. Φέρτε τη φύση στο σπίτι σας, διαλέγοντας μπαμπού εμφάνιση. Με αραιή τοποθέτηση, για διαφάνεια, ή πυκνή, για απόλυτο διαχωρισμό.

Χριστίνα Τσαγκαράκη

διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων

(e-mail: tsagkarakichr@yahoo.gr, Facebook)