500.000€ για συντήρηση του δρόμου προς Καλαμάτα

ethniki odos

ethniki odos

Δημοπρατήθηκε σήμερα Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, το έργο με τίτλο «Συντήρηση της με αριθμό 82 ΕΟ στο τμήμα Σπάρτη – Όρια νομού (προς Καλαμάτα)», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Προβλέπονται εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις της οδού που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.

Η συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου κρίθηκε επιτακτική, διότι η κατάστασή του κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω υψομέτρου και γεωμορφολογίας της περιοχής επιδεινώνεται σωρευτικά, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σημαντικές φθορές τόσο ο ασφαλτοτάπητας όσο και τα τεχνικά έργα.

Σε δήλωσή της με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου, η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα αναφέρθηκε στη σημασία του οδικού άξονα Σπάρτης – Καλαμάτας μέσα από τον Ταΰγετο, που εκτός του ότι προσφέρει άμεση σύνδεση με τη γείτονα πόλη, αποτελεί μια από τις εντυπωσιακότερες διαδρομές της χώρας μας, η οποία προσελκύει από μόνη της επισκέπτες, για τα καταπληκτικά τοπία, την πλούσια βλάστηση, τις σχεδόν κάθετες ορθοπλαγιές και τις αψίδες που σχηματίζουν οι βράχοι.