54χρονος καλλιεργούσε 108 δενδρύλλια κάνναβης στις Καρυές

Φυτεία κάνναβης εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή των Καρυών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ελληνικής αστυνομίας.

Κατά την οργανωμένη επιχείρηση των αρχών, που βασίστηκε σε αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο να καλλιεργούνται συνολικά 108 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, καλλιεργητής ήταν 54χρονος ημεδαπός. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στην Αράχωβα, βρέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, 15 φυσίγγια, 210 γραμμάρια και 252 σπόροι κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, τρία κινητά και το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ.

Η αστυνομία εντόπισε τον 54χρονο προχθές (19/7) το μεσημέρι στη Σπάρτη και τον συνέλαβε. Είχε προηγηθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή, για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και όπλων.