54.000 δολάρια στα ιδρύματα της Μητροπόλεώς μας από τους Λάκωνες του Μόντρεαλ

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο απολογισμός της μεγάλης εκδήλωσης που έγινε στις 8 Ιανουαρίου στο Μόντρεαλ, από την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενισχυθούν τα ιδρύματα της ιεράς μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλά σημεία της Λακωνίας.

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης, αφού ευχαρίστησαν από καρδιάς τους ιδιοκτήτες των πολυτελών αιθουσών δεξιώσεων “Palace”, κ.κ. Νίκο Τσατά και Τέρρη Νικηφόρο, έδωσαν πλήρη και απόλυτα ελεγμένο κατάλογο εσόδων και εξόδων. Ανέφεραν έτσι ότι τα καθαρά κέρδη της εκδήλωσης ανήλθαν στο ποσό των 54.665,78 δολαρίων.

Τα κέρδη θα διατεθούν (τα περισσότερα έχουν ήδη φθάσει) για την ενίσχυση των ιδρυμάτων της μητρόπολης, για τα οποία φροντίζει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται ανάλογη εκδήλωση ενίσχυσης των ιδρυμάτων. Όπως και την πρώτη φορά, έτσι και τώρα, οι ιδιοκτήτες του “Palace” διέθεσαν τα φαγητά, την αίθουσα και το προσωπικό, ενώ οι εκπρόσωποι λακωνικών σωματείων εργάστηκαν και αυτοί με τη σειρά τους εθελοντικά, για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Τα σωματεία της Ομοσπονδίας Λακωνικών Συλλόγων που συμμετείχαν στην εκδήλωση είναι η Λακωνική Αδελφότητα Καναδά, Γεωργιτσάνων, Eπιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Μανιατών, Μολαϊτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουροβαρβιτσιωτών και Χρυσαφιτών.

πηγή: Ελληνοκαναδικό ΒΗΜΑ (bhma.net)