58 φωτογραφικά ίχνη της Λακωνίας μέσα από το φακό της ΛΕΦΩΣ

afisa

afisa

Η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου διοργανώνει 7 με 12 Ιουλίου στο χώρο της κεντρικής πλατείας έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Λακωνία φωτογραφικά ίχνη», μένοντας πιστή στο ραντεβού της για δέκατη πέμπτη χρονιά.

Η φωτογραφική ματιά των μελών της ΛΕΦΩΣ που αποτυπώνεται στην έκθεση προέκυψε μέσα από αμέτρητες εικόνες απείρου κάλλους και φυσικής ομορφιάς στο όμορφο ταξίδι της φωτογραφικής αναζήτησης και εξερεύνησης του τόπου μας. Ένας τόπος που ακούει στο όνομα Λακωνία, ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο, που συνταιριάζει μεσαιωνικές καστροπολιτείες, όπως του Μυστρά και της Μονεμβασιάς, ένα ταξίδι σε άλλες εποχές στα χωριά της λακωνικής Μάνης, μια περιπλάνηση η οποία αναζητά ίχνη αρχαίου πολιτισμού με αποτυπωμένη την αυστηρότητα της ζωής των λακεδαιμονίων, αλλά και ανακαλύπτει απολιθωμένα στο χρόνο δάση και τοπία, καθώς και κρυμμένα από το φως σπήλαια.

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν το ερέθισμα για την πραγματοποίηση της φετινής έκθεσης της ΛΕΦΩΣ, στην οποία συμμετέχουν 34 μέλη με 58 φωτογραφίες. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 8 Ιουλίου και ώρα 21.00΄. H έκθεση θα λειτουργήσει για το κοινό από την Τρίτη 7 έως και την Κυριακή 12 Ιουλίου και τις ώρες από 20.00΄ έως και 23.00΄.

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία και οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Τρίτη 7 Ιουλίου, ώρα 21.00΄: Συναυλία από το ωδείο “Μελοποιία”

Τετάρτη 8 Ιουλίου, ώρα 20.30΄ (πριν από την τελετή εγκαινίων της έκθεσης): Μουσικό πρόγραμμα από το ωδείο “Μελοποιία”

Παρασκευή 10 Ιουλίου, ώρα 21.00΄: Παραδοσιακοί χοροί, ήθη και έθιμα της Λακωνίας από τον Όμιλο Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών και Εθίμων “Η Πυρρίχη”.