6ο δημοτικό Σχολείο Σπάρτης: “Γιατί κωλυσιεργεί η υλοποίηση του έργου;”

Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου μετά την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου σε ερώτηση που του είχε γίνει στη βουλή σχετικά με την ανέγερση του 6ου δημοτικού σχολείου Σπάρτης. Όπως αναφέρουν σε αυτή: “Μη απάντηση ήταν, ουσιαστικά, η «απάντηση» του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου σε ερώτηση που είχε κατατεθεί στη βουλή στις 13 Νοεμβρίου, σχετικά με την ανέγερση του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης, το οποίο εκκρεμεί ως θέμα της τοπικής εκπαίδευσης από το 1986!

Όσο καλόπιστα κι αν διαβάσει κάποιος την «απάντηση» του υπουργού αδυνατεί να βρει έστω κι ένα συγκεκριμένο στοιχείο που να σηματοδοτεί την υλοποίηση του έργου ή τη θετική πολιτική βούληση των ιθυνόντων.

Το ελληνικό κράτος ίδρυσε το 6ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης το 1994, το επανίδρυσε το 2014 (μετά από προσωρινή κατάργησή του το 2013) και αγόρασε το οικόπεδο για την ανέγερση του σχολείου το 2008 έναντι 500.000 ευρώ, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα του σχολείου αυτού για την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην πόλη της Σπάρτης.

Αναρωτιόμαστε: Ποιοι είναι οι λόγοι και ποιες οι πραγματικές αιτίες που η ελληνική πολιτεία, ο δήμος Σπάρτης και η περιφέρεια Πελοποννήσου κωλυσιεργούν;

Οι πολίτες της Σπάρτης και η εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να υλοποιηθεί και να λειτουργήσει, το γρηγορότερο δυνατό, το 6ο δημοτικό σχολείο – 7ο νηπιαγωγείο Σπάρτης.

Η πολιτεία έχει υποχρέωση να επενδύσει σε μια Παιδεία με κέντρο την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του ελληνικού λαού, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, διότι είναι η επένδυση στο μέλλον”.