6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης: 30 χρόνια διεκδίκησης με ορατό πλέον τον κίνδυνο απώλειας του έργου!

Έκλεισαν ήδη 30 ολόκληρα χρόνια από τότε που, στα 1986, τέθηκε (για πρώτη φορά), από τους κατοίκους του Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης, την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. το αίτημα της ίδρυσης και ανέγερσης του 6ου δημοτικού σχολείου Σπάρτης.

Η περίπτωση αυτή αποτελεί μιαν αρνητική μοναδικότητα στον ελλαδικό χώρο κατά τη νεότερη ιστορία, αφού δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Ένα σχολείο δηλαδή ιδρυμένο από το υπουργείο, με οικόπεδο αγορασμένο για το σκοπό αυτό, ένα σχολείο που όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητά του, να καθυστερεί 30 χρόνια να υλοποιηθεί!

Οι κάτοικοι της περιοχής Ν. Κόσμου – Ψυχικού, που στερούνται σχολείου κι έχουν αγωνιστεί ανυποχώρητα όλα αυτά τα χρόνια, καλούν με ανακοίνωσή τους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Σπάρτης να υλοποιήσουν την προγραμματική συμφωνία που συνυπέγραψαν για την ανέγερση του 6ου, μέσα στις τακτές προθεσμίες που προβλέπονται από αυτή. “Διαφορετικά”, προειδοποιούν, “ο κίνδυνος για οριστική κατάργηση του σχολείου από την Πολιτεία παραμένει πιο ορατός από ποτέ”.

Διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση πως ο αγώνας συνεχίζεται, η επιτροπή κατοίκων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τους αρμοδίους, δεδομένου πως έχει ήδη γίνει πεντάμηνη υπέρβαση της δεκαοκτάμηνης προθεσμίας για την ανάθεση της μελέτης του έργου, κι αυτή ακόμη εκκρεμεί.