“60′ Μονεμβάσια” στον Alpha

60 lepta Ellada

 60 lepta Ellada

Στο δήμο Μονεμβασίας θα βρεθεί η εκπομπή “60′ Ελλάδα” του Νίκου Μάνεση, που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha κάθε Τετάρτη στις 24.00′.

Το δωδέκατο οδοιπορικό της εκπομπής και ο δημοσιογράφος οδηγούν στην πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, στη μοναδικής ομορφιάς Μονεμβασιά, με το βράχο, τον μεσαιωνικό οικισμό, αλλά και τα χωριά της. Εξήντα λεπτά λοιπόν στη Μονεμβασιά, το Γέρακα, τις Βελιές, τον Άγιο Νικόλαο, το Φοινίκι, τη Ρειχιά, το Κυπαρίσσι και τη Συκιά.

Το ταξίδι στο νοτιανατολικό άκρο της Πελοποννήσου ξεκινά μέσα από τα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς, όπου βρίσκεται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες καστροπολιτείες της Ελλάδας, περνά από τα χωριά και τους οικισμούς της περιοχής και καταλήγει στο Κυπαρίσσι.

Σημαντικός επίσης σταθμός εκεί όπου η φύση έδειξε το μεγαλείο της, δημιουργώντας ένα φιορδ μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Γέρακα, ένα μικρό μεσαιωνικό χωριό. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει εικόνες που για να δει κανείς ανάλογες θα πρέπει να βρεθεί στη μακρινή Νορβηγία.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής

 

(με πληροφορίες από alphatv.gr)