Σπάρτη: Aεροπλάνο έπεσε στο αεροδρόμιο (φωτό + video)

ptosi aeroplanou Sparti (20)

Δυστύχημα σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο στην περιοχή Πυρί, κοντά στο Λευκόχωμα Σπάρτης, καθώς διθέσιο ιδιωτικό αεροπλάνο κατέπεσε αμέσως μετά την απογείωσή του, παρασύροντας στο θάνατο τους δύο επιβαίνοντες. Όπως βλέπετε στις εικόνες που ακολουθούν, το αεροσκάφος έπεσε 15 μόλις μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, μέσα σε παρακείμενο ελαιώνα.

Βίντεο 1

Βίντεο 2


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διευρευνά τα αιτία του τραγικού δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε περίπου στις 10 το πρωί.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

“Επιχείρηση απεγκλωβισμού, στις 10.21΄ σήμερα, πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας, πλησίον του αεροδρομίου Λευκοχώματος στη Σπάρτη.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου AVENTURA II, διθέσιο υπέρ ελαφρού τύπου αμφίβιο, στο οποίο επέβαιναν ο Χ.Δ. ετών 52 και ο Χ.Π. ετών 35, προσέκρουσε σε ελαιώνα πλησίον του αεροδρομίου.

Η κινητοποίηση της Υπηρεσίας μας υπήρξε άμεση. Συνολικά στο συμβάν έλαβαν μέρος δεκατέσσερις πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι απεγκλώβισαν τους πιλότους και τους παρέδωσαν σε δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το όλο έργο συντόνιζε αρχικά ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, έως ότου αφίχθη ο διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας, ο οποίος και ανέλαβε εξ ολοκλήρου το συντονισμό”.

Τι λέει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Σε συνέχεια του ατυχήματος που συνέβη στην πτήση αμφίβιου υπερελαφρού αεροσκάφους, τύπου AVENTURA, ιταλικού νηολογίου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1) Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.

2) Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε.

3) Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

4) Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.

5) Η διοίκηση της ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της, στους οικείους των θυμάτων”.