Ο δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΑΠΟΕΛ Μολάων και τη στήριξη της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο καλοκαιρινό τουρνουά μπάσκετ της Πελοποννήσου, το Laconia Summer Basketour, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 12 Αυγούστου.

Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, περισσότεροι από 350 αθλητές, επαγγελματίες και μη, αναμένεται να αγωνιστούν με σύνθημα “Βάζουμε καλάθι στον παιδικό καρκίνο”, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί και φέτος υπέρ του συλλόγου “Φλόγα”.

“Η διοργάνωση που πέρσι αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία της Λακωνίας, επιστρέφει για να ταράξει τα αθλητικά δρώμενα του νομού” αναφέρει ο εκ των διοργανωτών Γιώργος Ψιακής, ενώ ο Αλέξανδρος Τσάκωνας συμπληρώνει: “Κάνουμε αργά και σταθερά βήματα ανάπτυξης, και στόχος μας είναι να γίνουμε θεσμός, με οδηγό πάντα τη φιλανθρωπική συνεισφορά”.

Επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές από την Α1 Stoiximan.gr Basket League και από την Α2 θα βρεθούν στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου Μολάων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το Laconia Summer Basketour, από τη δεύτερη κιόλας χρονιά του, διεθνοποιείται και διευρύνει τους αγωνιστικούς του ορίζοντες, καθώς ξεκινά την πρώτη του διεθνή συνεργασία με το World Club Basketball Tournament. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τουρνουά επίλεκτων αθλητών που πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέρος λαμβάνουν αθλητές από Αμερική, Καναδά, Φιλιππίνες και πολλές άλλες χώρες. Φέτος θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Hastings της ανατολικής Αγγλίας.

Οι  εγγραφές στο Laconia Summer Basketour έχουν ξεκινήσει. Φτιάξτε την ομάδα σας και λάβετε μέρος στα τουρνουά 3Χ3 και 5Χ5.

Βρείτε το Laconia Summer Basketour και στo site του.

Στους χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης συγκαταλέγεται και το laconialive.gr.