Μεγάλη χασισοφυτεία εντοπίστηκε στη Μάνη

fyteia (1)

Φυτεία με 278 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των καλλιεργητών.

Πιο συγκεκριμένα, χθες (23/9) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Γυθείου, πραγματοποιώντας επιχείρηση στην παραπάνω περιοχή, εντόπισαν τέσσερις παράπλευρους, ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, στους fyteia (2)οποίους καλλιεργούνταν συνολικά τα δενδρύλλια, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα περίπου.

Όπως πρόεκυψε, οι καλλιεργητές, καλλιεργούσαν εκεί ακόμη 626 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία είχαν περισυλλέξει και αποξηράνει σε προγενέστερα χρονικά διαστήματα, σε αυτοσχέδιο αποξηραντήριο που είχαν εγκαταστήσει στο χώρο της φυτείας. Βρέθηκαν ακόμη 50 αποξηραμένα και εκριζωμένα δενδρύλλια, 88 κιλά κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, κάλυκας κυνηγετικού όπλου, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας και τη φύλαξή της.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.