Στην τελική πορεία ολοκλήρωσής του έχει μπει το εργοστάσιο ελιάς και ελαιολάδου “Sparta Gourmet” της οικογένειας Ευστάθιου και Ματίνας Βαλιώτη. Τα τελευταία μηχανήματα επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς ήδη παραλαμβάνονται, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εξαγωγές σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.
Μετρώντας τις τελευταίες μέρες της φετινής ελαιοσυγκομιδής, αξίζει να αναφερθεί πως το εργοστάσιο εξακολουθεί να λειτουργεί, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε τεράστια από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του. Καθοριστική συμβολή σε αυτό είχε η τεχνολογία που επιλέχθηκε, καθώς μειώνει στο μισό τον χρόνο επεξεργασίας του ελαιοκάρπου για εξαιρετικά ποιοτικό αποτέλεσμα.
Αποδεδειγμένα, ύστερα κι από επίσημες αναλύσεις, παρατηρείται σχεδόν διπλάσια συγκέντρωση πολυφαινολών, χάρη στα νέα μηχανήματα ταχυθερμαντήρα contherm της Alfa Laval που χρησιμοποιούνται στο ελαιοτριβείο.
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 7.700 τμ στεγασμένους χώρους, 2.000 τμ εξωτερικούς χώρους αποθήκευσης, δυνατότητα δεξαμενισμού άνω των 4.000 τόνων λαδιού και άνω των 4.000 τόνων ελιάς, δύο γραμμές ελαιοτριβείου επεξεργασίας 6.000 κιλών ελαιοκάρπου ανά ώρα έκαστη και δύο γραμμές επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας ελιάς δυναμικότητας 20 τόνων ανά βάρδια έκαστη.
ΣΠΑΡΤΑ ΓΚΟΥΡΜΕ Α.Β.Ε.Γ.Ε.Τ, Εξαγωγική Εταιρεία Τροφίμων – Ελαιοτριβείο (9ο χλμ ΕΟ Σπάρτης – Γυθείου)
e-mail: info@spartagourmet.com
Δείτε σχετικά: “Sparta Gourmet: Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο ελιάς και ελαιολάδου της οικογένειας Βαλιώτη”