The Shadow Line

The shadow line

The shadow line

Όταν ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Harvey Wratten βρίσκεται δολοφονημένος, άνθρωποι κι απο τις δύο πλευρες του νόμου προσπαθούν να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Ανάμεσά τους ένας αστυνομικός με μερική αμνησία λόγω μιας σφαίρας που βρίσκεται σφηνωμένη στο κεφάλι του, ένας έμπορος ναρκωτικών που έχει ως κίνητρο μια οικογενειακή του τραγωδία και ο ψυχοπαθής ανιψιός και διάδοχος του Wratten. Όσο όμως εκτυλίσσεται η υπόθεση, οι ζωές όλων γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και τα όρια του νόμου και της ηθικής όλο και λιγότερο ξεκάθαρα.

Η σειρά “The Shadow Line” προβλήθηκε το 2011 στο BBC 2 και αποτελείται από επτά ωριαία επεισόδια. Πρόκειται για ένα νεο-νουάρ θρίλερ, με πυκνές πλοκές και πολυδιάστατους χαρακτήρες, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Hugo Blick. Πρωταγωνιστούν οι Chiwetel Ejiofor (υποψήφιος για όσκαρ α΄ ανδρικού ρόλου για το 12 χρόνια σκλάβος), Christopher Eccleston (Doctor Who, Thor 2), Rafe Spall (Προμηθέας, Η ζωή του Πι), Stephen Rea (V for Vendetta).

Κέρδισε βραβείο BAFTA καλύτερης σκηνοθεσίας τηλεοπτικής σειράς, καλύτερου ήχου δραματικής σειράς στα Royal Television Society Awards και καλύτερης δραματικής σειράς από την Ένωση Σεναριογράφων της Μεγάλης Βρετανίας.

Ναταλία Παπαδοπούλου

 

Τρέιλερ

Εναρκτήρια σκηνή

Επίσημο σάιτ

http://www.bbc.co.uk/programmes/b0111dqc